Thursday, 18 October 2012

Mampukah Aku????


tidak...tidak..tidak ..mungkin
xmungkin aku sanggup.
takat mcm kawan aku sorang ni dok berulang datang keje 1 jam setengah tiap2 pagi balik pun sama 3 jam abis atas jalan xper gak lagi..ade yang berulang sejam pg sejam balik 2 jam atas jalan pun aku sanggup jugak lgi..tapai kalo kena berulang dalam negeri tp nun jauh kt atas sana nun..mampukah ???

pagi tadi dapat khabar salah sorang opismate letak jawatan..alahai sayangnya kalau kontrakan mcm aku ni xperlah jugak ni kerja tetap dah pergi pulapor lak tu..dah amik exam perkhidmatan..tunggu nak sah jawatn jer..alahai sayang sungguh jawatan tetap dah..tapi sebabkan dugaan dok jauh dengan suami..die give up..pada aku sangat2 lah sayang umur die baru jer 22 tahun dah dpt keje tetap aku ni dah nak masuk 3 series tp belum pun nak dpt tetap..Alasan yang diberi adalah masalah keluarga dan kesihatan beliau yang sedang mengandung 5 bulan berjauhan dengan suami yang nun berkhidmat di JB..

Maybe dia mampu utk tidak bekerja ..huhu aku nnt mampukah aku jauh dengan En.Suami..huhu kalau SPP hantar juah dari perak adoi nak terima ke tidak..baru jap ni call SPP tanya pasal surat tawaran tu..mengikut kata orang SPP tu..huhu surat tawaran dah diedarkan dan penempatan akan diberitahu masa taklimat melapor diri ..adoi means aku xkan tau kat mane aku akan dipostingkan..kalau nak reject pun xbole masa tu sebbnya.....huhuhu...

hati sudah berbelah bahagi pula..mampukah aku berjauhan dengan En.Suami nak2 plak family aku mmg kat sini jer..kalau aku jauh dengan En.Suami aku sorang2 mcm mane plak..lain citer dengan kawan aku yg nak resign ni..die duduk sini  even jauh dengan husband die tp die duduk dengan family die..so xdelah masalah sgt aku rs family still ade walau husband jauh..huhu xleh nak banyangkan akan berjauhan dengan En.Suami..

Kawan aku ckp maybe kalau aku dapat jawatan ni aku kena keluar..sbb kakak ipar die even dah kawen pun skang posting kat Kedah..abang ipar die plak keje Uitm ni sama ngan kitaorg..skang kekosangan kat area Batang Padang ni xde dah..maybe aku akan tercampak ke mane-mane tempat lain..3x adoi..
huhu tapi demi masa  depan yang cerah aku serahkan semuanya pada ALLAH..bairlah die yang menentukan yang terbaik untuk aku..atau pun aku patut terus stay dengan jawatan sekarang...

hurm dah nak dapat keje tetap berbelah bahagi pulak rasanya..harap2 yang terbaik ade untuk aku..moga2 ALLAH xpisahkan aku dengan En.Suami jauh2 mcm orang lain terpaksa berjauhan..Tp aku bersyukur usaha aku membuahkan hasil dan aku berjaya dalam temuduga tu cume keadaan aku datang buat aku berbelah bagi tentang kemampuan aku nnt..semoga semuanya baik2 jerlahh..dan semoga ALLAH permudahkan usaha dan jalan aku utk jawatan baru tu..Amin..


2 comments:

+ entry.gd$extendedProperty[k].value; } else if (entry.gd$extendedProperty[k].name == 'blogger.displayTime') { comment.displayTime = entry.gd$extendedProperty[k].value; } } } comments.push(comment); } } return comments; }; var paginator = function(callback) { if (hasMore()) { var url = config.feed + '?alt=json&v=2&orderby=published&reverse=false&max-results=50'; if (cursor) { url += '&published-min=' + new Date(cursor).toISOString(); } window.bloggercomments = function(data) { var parsed = parse(data); cursor = parsed.length < 50 ? null : parseInt(parsed[parsed.length - 1].timestamp) + 1 callback(parsed); window.bloggercomments = null; } url += '&callback=bloggercomments'; var script = document.createElement('script'); script.type = 'text/javascript'; script.src = url; document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script); } }; var hasMore = function() { return !!cursor; }; var getMeta = function(key, comment) { if ('iswriter' == key) { var matches = !!comment.author && comment.author.name == config.authorName && comment.author.profileUrl == config.authorUrl; return matches ? 'true' : ''; } else if ('deletelink' == key) { return config.baseUri + '/delete-comment.g?blogID=' + config.blogId + '&postID=' + comment.id; } else if ('deleteclass' == key) { return comment.deleteclass; } return ''; }; var replybox = null; var replyUrlParts = null; var replyParent = undefined; var onReply = function(commentId, domId) { if (replybox == null) { // lazily cache replybox, and adjust to suit this style: replybox = document.getElementById('comment-editor'); if (replybox != null) { replybox.height = '250px'; replybox.style.display = 'block'; replyUrlParts = replybox.src.split('#'); } } if (replybox && (commentId !== replyParent)) { document.getElementById(domId).insertBefore(replybox, null); replybox.src = replyUrlParts[0] + (commentId ? '&parentID=' + commentId : '') + '#' + replyUrlParts[1]; replyParent = commentId; } }; var hash = (window.location.hash || '#').substring(1); var startThread, targetComment; if (/^comment-form_/.test(hash)) { startThread = hash.substring('comment-form_'.length); } else if (/^c[0-9]+$/.test(hash)) { targetComment = hash.substring(1); } // Configure commenting API: var configJso = { 'maxDepth': config.maxThreadDepth }; var provider = { 'id': config.postId, 'data': items, 'loadNext': paginator, 'hasMore': hasMore, 'getMeta': getMeta, 'onReply': onReply, 'rendered': true, 'initComment': targetComment, 'initReplyThread': startThread, 'config': configJso, 'messages': msgs }; var render = function() { if (window.goog && window.goog.comments) { var holder = document.getElementById('comment-holder'); window.goog.comments.render(holder, provider); } }; // render now, or queue to render when library loads: if (window.goog && window.goog.comments) { render(); } else { window.goog = window.goog || {}; window.goog.comments = window.goog.comments || {}; window.goog.comments.loadQueue = window.goog.comments.loadQueue || []; window.goog.comments.loadQueue.push(render); } })(); // ]]>
  1. Assalam..

    pergi je dulu..utk penempatan tu..cuba buat rayuan..maybe akan dipertimbangkan kalau dh berkeluarga..Insyaallah..doa byk2 yer...

    lagipun bkn senang nk dpt keje tetap skrg ni!

    ReplyDelete
  2. tq for an advice..mmg akan prgi cume hati dilanda libang libu..hehehe..harap2 semuanya dipermudahkan..yup bukn senang dpt tetap..umur pun dah makin meningkat ..

    ReplyDelete